Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Χαιρετισμός για το 30ο Επετειακό Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Ενάντια στα ταραγμένα και δύσκολα χρόνια που διανύουμε, ο υπέροχος κόσμος του βιβλίου ξεδιπλώθηκε φέτος στο χώρο της παραλίας συμπληρώνοντας αισίως 30 χρόνια ύπαρξής του.

Τι κι αν φύσηξαν αέρηδες και θαλασσοδάρθηκε από τα μπουρίνια, το Φεστιβάλ Βιβλίου άντεξε όλες τις δυσκολίες και έγραψε την ιστορία του. Λαοφιλές και αυτοδύναμο, συνεχίζει να υλοποιεί τους στόχους του και να πραγματοποιεί παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Πνευματικού Μαΐου. Πρωτοπόρο πάντα σε δράσεις, διαμορφώθηκε από την αγάπη του κόσμου, που το ανέδειξε ως την πιο δημοφιλή, με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, εκδήλωση της πόλης.

Η συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας του, το βρίσκει ώριμο, με διάθεση προσφοράς και για τα επόμενα χρόνια. Οι αναμνήσεις όλα αυτά τα χρόνια είναι ατελείωτες, οι μαρτυρίες είναι σημαντικά φορτισμένες από αυτούς που το επισκέφτηκαν και το στήριξαν από το ξεκίνημά του έως τώρα.

«Μην αφήνεις το βιβλίο που διαβάζεις, άνθρωπε» αναφέρει ό Μπρεχτ σε ένα στίχο ποιήματός του. Στήριξη στο βιβλίο που βάλλεται προσφέρει, άλλωστε, και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας αδιάκοπα όλα αυτά τα χρόνια με πολλαπλές δράσεις. Αναπολώντας τα ωραία χρόνια που πέρασαν και ελπίζοντας στα καλύτερα που θα έρθουν, το Φεστιβάλ Βιβλίου συνεχίζει την πορεία του στο χρόνο.

Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης,
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας
Πρόεδρος Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας
Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης