Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

31o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

31ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αφιερωμένο στους θεσσαλονικείς ποιητές και πεζογράφους του αιώνα (1912 – 2012)
8 – 24 Ιουνίου 2012, στον αναπλασμένο χώρο της Ν. Παραλίας

Για 31η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Βιβλίου από τις 8 – 24 Ιουνίου 2012, στον αναπλασμένο χώρο της Ν. Παραλίας (από το ύψος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης προς το Μέγαρο Μουσικής), το οποίο είναι αφιερωμένο στους Θεσσαλονικείς ποιητές και πεζογράφους του αιώνα.
Στις αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει σειρά εκδηλώσεων λόγου και τέχνης, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του ΚΒ΄ Πνευματικού Μαΐου – Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με φορείς της πόλης, για την προβολή και την ανάδειξη του τοπικού πνευματικού δυναμικού, που έχει ασίγαστη διάθεση για δράση και έκφραση.
Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης και ο Πνευματικός Μάιος διοργανώνονται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Έτους Εορτασμού «Θεσσαλονίκη 2012- 100 χρόνια από την Απελευθέρωση» και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού.