Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Πλήθος κόσμου στο 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου-Πολιτισμού στον αναπλασμένο χώρο της Νέας Παραλίας(απ'το ύψος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου)

Πόλος έλξης χιλιάδων φίλων του βιβλίου και του πολιτισμού έχει γίνει το Φεστιβάλ Βιβλίου - Πολιτισμού τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του. Παρά το μπουρίνι –γούρι του Φεστιβάλ που το συνοδεύει από την πρώτη διοργάνωση, πριν από 33 χρόνια, ο κόσμος επισκέπτεται τα νέα καλαίσθητα εκθετήρια που φιλοξενούν χιλιάδες τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή και συμμετέχει στις σημαντικές εκδηλώσεις πολιτισμού που πραγματοποιούνται καθημερινά στο χώρο του Φεστιβάλ. 
Μέχρι τη λήξη του Φεστιβάλ Βιβλίου έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100 εκδηλώσεις λόγου, μουσικής, χορού, θεάτρου ενώ στα περίπτερα των εκδοτικών οίκων πραγματοποιούνται καθημερινά παρουσιάσεις βιβλίων με τη συμμετοχή συγγραφέων.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία του Φεστιβάλ Βιβλίου – Πολιτισμού αναφέρει: «Το βιβλίο και ο πολιτισμός είναι παντός καιρού. Αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα η μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών στο χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου. Παρά το μπουρίνι οι επισκέπτες περιμένουν υπομονετικά να περάσει και επιστρέφουν στην παραλία με τα βιβλία, στην παραλία του πολιτισμού για να ενημερωθούν για τις νέες και παλαιότερες εκδόσεις των 250 εκδοτικών οίκων που συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στο χώρο λειτουργία του Φεστιβάλ. Καλούμε για ακόμη μια φορά λοιπόν τους Θεσσαλονικείς να έρθουν στην παραλία με τα βιβλία, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να διαβάσουν πολλά βιβλία.» 
Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΔ΄ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες), ο οποίος υποστηρίζει έμπρακτα όλους τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους.
Φέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στον εορτασμό της πόλης ως: «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014». Στη διάρκεια του Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε συνεργασία με την «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό και οι εκδότες αλλά και οι επισκέπτες του φεστιβάλ στην πανευρωπαϊκή γιορτή που διοργανώνει φέτος η Θεσσαλονίκη.
Το Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και τοΚέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και τελεί υπό την αιγίδα τωνΥπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας –Θράκης. 

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 250 εκδότες από όλη τη χώρα.
Επίσης συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης ΦΟ.Δ.Σ.Α., το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το πολιτιστικό περιοδικό της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδας «Θεσσαλονικέων Πόλις» και ο Ερυθρός Σταυρός Θεσσαλονίκης με το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης που τα μέλη τους εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες του τις ημέρες λειτουργίας του Φεστιβάλ. 

Ωράριο λειτουργίας:
Καθημερινά από τις 18.30 - 23.00
Κυριακές και το πρωί 11 - 13.30 και 18.30 -23.00