Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η δημιουργική σύμπραξη του Δήμου Παγγαίου και του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος στην υλοποίηση του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Δήμου Παγγαίου, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας Θράκης, ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, στον χώρο του Παλιού Τελωνείου, στη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου, ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παγγαίου Κρυσταλλία Παπανικολάου.
Κατά την επαφή των διοργανωτών με τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, τονίστηκε το γεγονός ότι η αξία του βιβλίου συμπληρώνει τους σημαντικούς τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού της ευρύτερης περιοχής του Παγγαίου.
Ο κ. Ξουλόγης επισήμανε τον σημαντικό ρόλο των εκθέσεων βιβλίου στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος. Ο κ. Μπαρμπουνάκης μεταξύ άλλων τόνισε ότι το συγκεκριμένο Φεστιβάλ μπορεί να αποτελέσει θεσμό για την περιοχή, ενώ η την κ. Παπανικολάου επισήμανε την ιδαίτερη σημασία του Πολιτισμού, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου αποτελεί το βιβλίο.
Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Δήμου Παγγαίου θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου 2013 στον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Περάμου ενώ τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα γίνουν το Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 19.00 έως 23.00.