Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ετήσιες Βραβεύσεις Συγγραφέων της Θεσσαλονίκης

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα πραγματοποιήσουν για 23η συνεχόμενη χρονιά την εκδήλωση «Ετήσιες Βραβεύσεις Συγγραφέων της Θεσσαλονίκης», την Κυριακή 14 Απριλίου Μαρτίου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (απέναντι από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών).
Οι συγγραφείς που θα βραβευτούν είναι οι:
Μαριάννα Βιλδιρίδη - Χατζητόλιου, Μαρία Ιγνατιάδου, Περσεφόνη Καραμπάτη, Αντώνης Λυγούρας, Δημήτριος Μάρδας, Θεόδωρος Μαυρόπουλος, Ελένη Μουζούρα, Δημήτριος Μπρούχος, Χρήστος Πέτρου, Κωνσταντίνος Χαλβατζάκης, Στάθης Χαριτόπουλος, Αναστασία Χατζή.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης κ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης αναφορικά με την εκδήλωση τόνισε: «Για 23η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση βράβευσης Συγγραφέων της Θεσσαλονίκης ως ελάχιστο φόρο τιμής σε ανθρώπους που ζουν και δημιουργού, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, στην πόλη μας. Οι άνθρωποι που βραβεύονται έχουν συμβάλει, ο καθένας από το δικό του τομέα στoν πολιτισμό, τα γράμματα και τις τέχνες».
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ. υπό την Διεύθυνση του Πέτρου Μπεκιαρίδη και το κουαρτέτο «Fortissimo».
Η εκδήλωση των Βραβεύσεων τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.