Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Το βιβλίο βάζει γκόλ

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου στο πρώτο δεκαήμερο λειτουργίας του 31ου Φεστιβάλ Βιβλίου. Ικανοποιητικές οι πωλήσεις. Στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά
Έκπληξη προκάλεσε ακόμη και στους διοργανωτές η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο 31ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται φέτος στον ανανεωμένο και καινούργιο χώρο, στο αναπλασμένο τμήμα της Ν. Παραλίας.
Αν και το προηγούμενο δεκαήμερο η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο και ταυτόχρονα μεταδίδονται καθημερινά αγώνες EURO οι φίλοι του βιβλίου έκαναν την βόλτα τους στην παραλία με τα βιβλία και ενημερώθηκαν για τις παλιές και νέες εκδόσεις και προμηθεύτηκαν τα βιβλία τους για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας κ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης ικανοποιημένος από την συμμετοχή του κόσμου στο πρώτο δεκαήμερο λειτουργίας του Φεστιβάλ Βιβλίου τονίζει: « Το βιβλίο έβαλε γκολ. Παρότι η χώρα μας βρίσκεται σ’ αυτήν την δύσκολη οικονομική κατάσταση οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, με την μεγάλη τους προσέλευση στο Φεστιβάλ Βιβλίου το πρώτο δεκαήμερο λειτουργίας επιβεβαίωσαν ότι το βιβλίο είναι παντός καιρού. Αντέχει στις δυσκολίες. Αν και βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο και ταυτόχρονα διεξάγονταν καθημερινά οι αγώνες του EURO, τους οποίους παρακολουθούμε όλοι λόγω της καλής πορείας που έχει καταφέρει η Εθνική μας ομάδα, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης βρήκαν και χρόνο και διάθεση να επισκεφτούν το Φεστιβάλ, να ενημερωθούν για τις νέες εκδόσεις και να προμηθευτούν τα βιβλία τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Οι εκδότες είναι ικανοποιημένοι από τις πωλήσεις καθώς κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα. ».