Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας συνεχίζει με επιτυχία και φέτος τις δράσεις του

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας που πρώτος ξεκίνησε τα Bazaar Βιβλίου μαζί με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), από τον Οκτώβριο του 2012 στην Κεντρική Πύλη της ΔΕΘ, συνεχίζει με επιτυχία το μεγαλύτερο Bazaar Βιβλίου των Εκδοτών στο Κατώι του Βιβλίου. 
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή τους να υποστηρίξουν και τη νέα μας διοργάνωση στο Κατώι του βιβλίου.
Ο Φορέας μας που προβάλλει το βιβλίο ως πολιτιστικό αγαθό όλο το χρόνο με όλες τις εκδηλώσεις του πολιτισμού, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί νέο και σταθερό αναγνωστικό κοινό.
Η άνθιση της βιβλιογνωσίας, της εκδοτικής παραγωγής και της συμμετοχής των ανθρώπων κάθε ηλικίας γύρω από το βιβλίο οφείλεται και στην δική μας διαρκή και αδιάλειπτη δράση. 
Δράσεις μας που ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε εδώ και 30 χρόνια όπως το Φεστιβάλ Βιβλίου, οι Βραβεύσεις των πνευματικών ανθρώπων της πόλης , η ετήσια γιορτή της ποίησης , ο Πνευματικός Μάιος , ο Πανελλήνιος Ποιητικός Μαθητικός Διαγωνισμός , τα Περιφερειακά Φεστιβάλ Βιβλίου, Βιβλιοθήκες σε παραμεθόριες περιοχές, Δεκαήμερο εκδηλώσεων για το παιδικό Βιβλίο, το Τρένο του Βιβλίου και του Πολιτισμού, την ίδρυση του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης , την καθιέρωση των Βραβείων λογοτεχνίας ΑΙΜΟΣ , την συμμετοχή μας σε Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου με παράλληλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια λειτουργίας των , τόσο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο εξωτερικό και πολλά άλλα ... 
Η συνεχής αυτή παρουσία και δράση στο χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού γενικότερα είχε σαν αποτέλεσμα να καταξιωθούμε όχι μόνο τοπικά αλλά και πανελλαδικά. 
Εμείς ως φορέας της πόλης μας θέλουμε να τονίσουμε ότι, δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με σωματείο που έχει έδρα την Αθήνα και έρχεται πριν τις χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές γιορτές, στήνοντας πάγκους- παζάρια βιβλίων με μόνο στόχο προφανώς τις ευκαιριακές παρεμβάσεις στο χώρο του βιβλίου και χωρίς θεσμική παρουσία στην πόλη και στους ανθρώπους της. 
Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας συνεπής στην μέχρι τώρα παρουσία και δράση του θα συνεχίσει και φέτος όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του βιβλίου και του πολιτισμού. 
Καλούμε τους συμπολίτες μας και φέτος όπως συμβαίνει κάθε χρόνο να πλαισιώσουν και να στηρίξουν τις εκδηλώσεις μας.