Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης:Οι Ποιητές του Αιώνα της Θεσσαλονίκης

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την  ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης θα πραγματοποιήσουν,  για έβδομη συνεχόμενη χρονιά,   εκδήλωση  με θέμα «Οι Ποιητές του αιώνα της Θεσσαλονίκης».

Η Γιορτή Ποίησης θα γίνει την Τετάρτη,  21 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:00 στο Κέντρο Μουσικής της Διεύθυνσης Μουσικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού (Κουντουριώτου 17), απέναντι από το Λιμάνι ,  στο πλαίσιο του Έτους Εορτασμού «Θεσσαλονίκη 2012 – 100 χρόνια από την Απελευθέρωση» και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που είναι ανοικτή για το κοινό, περιλαμβάνει :

  • Σύντομη αναφορά στους μεγάλους  και σημαντικούς  Θεσσαλονικείς Ποιητές του αιώνα που συνδέθηκαν άπαξ και διαπαντός με την πόλη.
  • Απαγγελία ποιημάτων από ποιητές της Θεσσαλονίκης, μαθητές αλλά και όσους έχουν την ευαισθησία και το ταλέντο να γράψουν  το δικό τους ποίημα ή στίχους.
  • Μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές και καθηγητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι θα παίξουν τόσο έργα του κλασσικού ρεπερτορίου όσο και  τραγούδια του Τσιτσάνη και του Χιώτη,  με θέμα τη Θεσσαλονίκη