Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Το Φεστιβάλ πάει Αριστοτέλους

Στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, 
το 32ο Φεστιβάλ Βιβλίου με ανανεωμένο χαρακτήρα και πολλές εκδηλώσεις.
Διάρκεια Λειτουργίας 7 - 23 Ιουνίου 2013

Στην αναγγελία του 32ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 6ης μεγάλης έρευνας – δημοσκόπησης για το βιβλίο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι ( 11 Απριλίου 2013).
Αναφορικά με το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 23 Ιουνίου 2013, στην Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο κ. Μπαρμπουνάκης τόνισε:
«Φέτος το Φεστιβάλ βιβλίου πάει … Αριστοτέλους. Στα 32 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας το φεστιβάλ βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 23 Ιουνίου 2013 στην Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, λόγω των εργασιών που συνεχίζονται στην παραλία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι Θεσσαλονικείς και όχι μόνο θα ακολουθήσουν την βόλτα στην πλατεία - για φέτος - με τα βιβλία.
Το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά.»
To32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης και ο Πνευματικός Μάιος διοργανώνονται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Για τα αποτελέσματα της έρευνας για το ελληνικό βιβλίο που πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά, κατά τη διάρκεια του 31ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο χώρο λειτουργίας του Φεστιβάλ, από την Εταιρεία Δημοσκοπήσεων Interview και τα παρουσίασε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Δημήτρης Βασιλειάδης, ο κ. Μπαρμπουνάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όπως θα διαπιστώσετε από τα ευρήματα της έρευνας οι βιβλιόφιλοι φίλοι του Φεστιβάλ Βιβλίου διαβάζουν αρκετά. Οι αγορές είναι μειωμένες μεν αλλά σε σχέση με τη γενικότερη οικονομική κρίση είναι ικανοποιητικές. Οι γυναίκες διαβάζουν περισσότερο ελληνική και ξένη λογοτεχνία ενώ οι άνδρες ιστορικά και πολιτικά βιβλία. Επίσης το Φεστιβάλ αύξησε τους φίλους του τη φετινή χρονιά ενώ ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που δεν είναι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν την πόλη μας για να επισκεφτούν το Φεστιβάλ Βιβλίου. Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να τονίσουμε ότι οι φίλοι του βιβλίου αρχίζουν να στηρίζουν περισσότερο τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς τους και να εγκαταλείπουν τα μεγάλα βιβλιοπωλεία»