Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Την Κυριακή κλείνει τις πύλες του το 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου-Πολιτισμού

Αίσθηση προκάλεσαν  στους επισκέπτες τα καινούργια,  καλαίσθητα  και λειτουργικά  περίπτερα,   τα οποία έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο πολιτισμού στην νέα  Αναπλασμένη Παραλία.

Πάνω από  τριακόσιες χιλιάδες φίλοι του βιβλίου επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ Βιβλίου –Πολιτισμού στον αναπλασμένο  χώρο της Νέας Παραλίας (από το ύψος του Ιστιοπλοϊκού  Ομίλου Θεσσαλονίκης)  στις δύο εβδομάδες λειτουργίας του, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή αλλά και να συμμετέχουν σε περισσότερες από ογδόντα εκδηλώσεις λόγου, μουσικής, χορού, θεάτρου, παρουσιάσεις βιβλίων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας  Μπάμπης Μπαρμπουνάκηςικανοποιημένος  τόσο από την προσέλευση του κόσμου όσο και από τα θετικά σχόλια των επισκεπτών αναφέρει: « Ολοκληρώνεται και φέτος μία ακόμη διοργάνωση του Φεστιβάλ Βιβλίου – Πολιτισμού, με το οποίο οι Θεσσαλονικείς και όχι μόνο έχουν συνδεθεί άρρηκτα. Υπάρχουν νέοι τριάντα ετών,  που θυμούνται ότι το πρώτο τους βιβλίο το αγόρασαν από το Φεστιβάλ. Μεγάλωσαν με το Φεστιβάλ και το περιμένουν κάθε χρόνο.  Το 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου – Πολιτισμού  τα είχε όλα: μεγάλη προσέλευση του κόσμου, θετικά σχόλια για τα νέα  καλαίσθητα περίπτερα του Φεστιβάλ που συνυπήρξαν αρμονικά με τα άλλα στοιχεία της Νέας Παραλίας, πάρα πολλές πολιτιστικές  εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων τόσο στην εξέδρα του Φεστιβάλ όσο και μέσα στα περίπτερα των εκδοτικών οίκων, και φυσικά το γούρι μας, το «μπουρίνι».
Όσοι Θεσσαλονικείς δεν πρόλαβαν να κάνουν τη βόλτα τους στην παραλία με τα βιβλία  έχουν τρεις μέρες ακόμα. Τους περιμένουμε και τους ευχαριστούμε για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια».


Γενικές πληροφορίες:
Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΔ΄ Πνευματικού Μαΐου  «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες), ο οποίος υποστηρίζει  έμπρακτα όλους τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους.
Φέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο  στον εορτασμό της πόλης ως: «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας  2014». Στη διάρκεια του Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε συνεργασία  με την   «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»  συμμετέχοντας  με τον τρόπο αυτό και οι εκδότες  αλλά και οι επισκέπτες του φεστιβάλ στην πανευρωπαϊκή   γιορτή που διοργανώνει  φέτος η Θεσσαλονίκη.
Το Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνεται  από τον  Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας  και τοΚέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και τελεί υπό την αιγίδα τωνΥπουργείων Πολιτισμού και  Μακεδονίας –Θράκης.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 250 εκδότες από όλη τη χώρα.
Επίσης συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης,  η Αντιπροσωπεία  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το  Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης ΦΟ.Δ.Σ.Α., το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το πολιτιστικό περιοδικό της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδας «Θεσσαλονικέων Πόλις» και ο Ερυθρός Σταυρός Θεσσαλονίκης με το Σώμα  Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης που τα μέλη τους εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες του τις ημέρες λειτουργίας του Φεστιβάλ 
Διάρκεια διοργάνωσης: 6 – 22 Ιουνίου
Χώρος διεξαγωγής: Νέα Αναπλασμένη Παραλία (από το ύψος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης
Ωράριο λειτουργίας:
Καθημερινά από τις 18.30 -  23.00
Κυριακές  και το πρωί 11 - 13.30 και 18.30 -23.00