Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΕΤ3



Ο ξαφνικός θάνατος της ΕΤ3, που συντελέστηκε πριν από μερικούς μήνες, έδωσε την αφορμή ώστε φορείς και πολίτες συμβαδίζοντας με το αγωνιστικό πνεύμα της εκπροσώπου των εργαζομένων, Ελευθερίας Φαραντάκη, να διεκδικήσουν την επαναλειτουργία της εκδίδοντας ψήφισμα. Το αρνητικό αυτό γεγονός δεν πρέπει να μείνει χωρίς συνεχή αντίδραση μέχρι να αποκατασταθεί η τόσο μεγάλη αδικία για την πόλη μας και όχι μόνο.
Ερχεται συνεχώς στη μνήμη μου η χρονική περίοδος που η Επιτροπή Δημιουργίας της ΕΤ3, μέλος της οποίας ήμουν κι εγώ- με συνεχείς δράσεις στόχευε να δημιουργηθεί ένα κανάλι με έδρα τη Θεσσαλονίκη πανελλαδικής εμβέλειας. Μπορεί να ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 1988 δειλά δειλά, ως ένα κανάλι περιφερειακής εμβέλειας, αλλά παρέμεινε ο αρχικός στόχος. Αρχισε να γίνεται πραγματικότητα με το νόμο του 1994 που εισήγαγε στη Βουλή -και ψηφίστηκε- ο τότε υπουργός Τύπου, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ισως κανείς να μη φανταζόταν τότε ότι αυτό το κανάλι θα έφτανε στο σημείο να θεωρείται με την προσφορά του στην ενημέρωση ένα από τα πιο έγκυρα. Γρήγορα κατέκτησε τις καρδιές όλων των Ελλήνων κι ανέδειξε τη Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια. Το υψηλό επίπεδο της απόδοσής του οφείλεται στους εργαζομένους της που με την έντονη δημιουργική προσφορά τους πέτυχαν συνεχή ανοδική πορεία. Καλύπτοντας όλους τους τομείς όπως είναι αυτοδιοίκηση, οικονομία, πολιτική, παιδεία, νεολαία, εργασιακές ανάγκες, υγεία, φιλοζωία, περιβαλλοντική αφύπνιση, αγροτική ζωή, τουρισμός, εκκλησία, προέβαλλε τις παραγωγικές δυνάμεις και προσωπικότητες της πόλης.
Το έλλειμμα που δημιούργησε το κλείσιμό της σε όλα τα επίπεδα είναι τεράστιο. Με ανυπολόγιστες συνέπειες όχι μόνο για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, αλλά για όλο τον ελληνισμό. Πιστεύω ότι δεν αρκεί ένα μόνο ψήφισμα για να ανακληθεί η κατάφορη αυτή αδικία. Είναι καιρός να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα με συνεχείς δράσεις προς εκείνους που φέρουν την ευθύνη των αποφάσεων αυτών. Υποχρέωση όλων μας που ζούμε σ' αυτήν την πόλη είναι να μη σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για να ξανανάψουν τα φώτα της ΕΤ3 που με τόσο ξαφνικό και αναίτιο λόγο έσβησαν το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2013.


ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗ
αντιπροέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας
barbounakisbabis@yahoo.gr