Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Απολογισμός εκδήλωσης:"Η προοπτική ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης στον 21ο αιώνα"

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο πλαίσιο του Χρηματοοικονομικού – Χρηματοπιστωτικού Πολυσυνεδρίου “MONEY SHOW 2011” στο ξενοδοχείο HYATT REGENCY, πραγματοποίησε εκδήλωση το μεσημέρι του Σαββάτου με θέμα: «Η προοπτική ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης στον 21ο αιώνα»,
Για τις προοπτικές που έχει η Θεσσαλονίκη τον 21ο αιώνα τόσο στο οικονομικό όσο και στο πνευματικό και πολτιστικό τομέα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης.
Ο Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, Νικόλαος Καλογήρου πρότεινε τρόπους παρέμβασης από αρχιτεκτονικής άποψης, ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει μια όμορφη πόλη διατηρώντας και στοιχεία από το παρελθόν της.
Ο Παναγιώτης Τσιλιγκαρίδης, Φαρμακοποιός μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην σημασία της σύνδεσης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της με τις γειτονικές ιστορικές περιοχές οι οποίες έχουν ενδιαφέρον τόσο από οικονομικής όσο και από οικολογικής και τουριστικής σκοπιάς.
Στην ιστορική σημασία της διαδρομής της Θεσσαλονίκης στους 23 αιώνες αναφέρθηκε η συγγραφέας Ελένη Καρασαββίδου, η οποία επισήμανε ότι με νέους πλέον όρους ανάπτυξης και δημιουργίας πρέπει να συνεχιστεί αυτή η ιστορική διαδρομή.
Ο κ.Ξεινός, Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης τόνισε τη σημασία που έχει η πνευματικοτήτα και ο πολιτισμός στην ανάπτυξη της Θεσσαλονικής.
Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια και η πόλη μας το 2012 γιορτάζει τα 100 χρόνια της Απελευθέρωσή της ενώ οι παρευρισκόμενοι απεύθυναν ερωτήσεις στο πάνελ και τοποθετήθηκαν για την προετοιμασία του εορτασμού.