Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης-Τριήμερο εορτασμού από τον Σ.ΕΚ.Β.Ε.

Μαζί με την Άνοιξη έφθασε και η Ημέρα της Παγκόσμιας Ποίησης.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης γιορτάζουν την Ημέρα αυτή.
Φέτος οι εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιούνται θα καλύπτουν το τριήμερο Πέμπτη 20 Μαρτίου, Παρασκευή 21 Μαρτίου και το Σάββατο 22 Μαρτίου.
-Την Πέμπτη 20Μαρτίου 2014 και ώρα 18.30 στο Κέντρο Μουσικής της Δ/νσης Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης ( Κουντουριώτου 17, απέναντι απότο Λιμάνι), μέλη και φίλοι Συλλόγων και Εταιρειών τωνΛογοτεχνών της πόλης μας καθώς και μαθητές, φοιτητές αλλά και απλοί πολίτες που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση μπορούν και να απαγγείλουν ένα «1» ποίημα τους εάν γράφουν ή ποίημα κάποιου άλλου ποιητή ή στιχουργού. Επίσης η εκδήλωση αυτή θα πλαισιωθεί και μουσικά με 2 χορωδίες της πόλης μας και με άρια από όπερα και ορατόριο.
-Την Παρασκευή 21 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν υπαίθριες αναγνώσεις ποιημάτων στη γωνία Αριστοτέλους με Τσιμισκή δίπλα στο ρολόι ,με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο.
-Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι οι Ποιητές της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής θα διαβάσουν ποιήματα τους με τον τίτλο: « Οι Ποιητές διαβάζουν ποίηση», παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις που θα εκτυλίσσονται την ίδια ώρα.
Το τριήμερο αυτό της 9ης Γιορτής της Ποίησης που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού φέτος είναι αφιερωμένο στην αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατό της.
Σας προσκαλούμε με μεγάλη χαρά να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.