Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Απονομή βραβείων και επαίνων στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό

Το Σάββατο 10 Μαΐου και ώρα 11:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Εθν. Αμύνης 1), θα πραγματοποιηθεί η απονομή Βραβείων και επαίνων στους μαθητές που συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ο οποίος πραγματοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ο Διαγωνισμός που ξεκίνησε πριν 19 χρόνια φέτος εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης Μπάμπης Μπαρμπουνάκης αναφορικά με την διοργάνωση επισημαίνει: «Κάθε χρόνο όλο και περισσότερα σχολεία στέλνουν ποιήματα των μαθητών τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό με αποτέλεσμα φέτος να φθάσουμε στο ζενίθ των συμμετοχών. Η κριτική επιτροπή έχει λάβει ποιήματα από την μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη (από την Ρόδο έως την Σαμοθράκη από την Κρήτη έως τον Έβρο και από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου έως την ακριτική Καστοριά και Φλώρινα). Το γεγονός ότι η νεολαία εκφράζεται μέσα από την ποίηση και συμμετέχει σε τέτοιες διοργανώσεις είναι πολύ ελπιδοφόρο και εμάς τους εκδότες μας γεμίζει χαρά και συγκίνηση».