Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης-8η Γιορτή της Ποίησης

Πάνω από 100 ποιήματα διάβασαν χθες το βράδυ οι συμπολίτες μας στη Γιορτή της Ποίησης που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας για 8η συνεχή χρονιά στο Κέντρο Μουσικής σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης , το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ και του ΚΠ&ΒΝΕυρώπης Χαρ. Μπαρμπουνάκης δήλωσε:
«Η γιορτή της Ποίησης που ξεκινήσαμε πριν 8 χρόνια με ικανοποίηση και χαρά βλέπουμε ότι συνεχίζει την ανοδική της πορεία και εξελίσσεται σε μόνιμο θεσμό της ποίησης για την πόλη μας
Η εκδήλωση αυτή που έγινε με μεγάλη επιτυχία πλαισιώθηκε μουσικά από την πολυμελή τετράφωνη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου « ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»με το υπέροχο ρεπερτόριο τους υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ιωάννη Κούκα και της Μαρίας Βαφειάδου στο πιάνο.
Επίσης η Βίκυ Γούσιου με το τραγούδι της και με τη συνοδεία κιθάρας του Αντώνη Στανιτσόπουλου άφησε τις καλλίτερες εντυπώσεις στο κοινό.
Παράλληλα στην εκδήλωση τραγούδησαν με τις υπέροχες φωνές τους οι μουσικοί του Δήμου Θεσσαλονίκης Πάρης Γκούνας και Μαρία Λαδά παραδοσιακά τραγούδια από τη Μικρά Ασία και τους συνόδευσαν οι δεξιοτέχνες μουσικοί του Δήμου Μανώλης Εμμανουλούδης βιολί και Μίλτος Σπυριδόπουλος λαούτο.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι βραβευμένοι μαθητές γυμνασίων – λυκείων του Πανελλήνιου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού των 3 προηγούμενων διαγωνισμών που γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Στην 8η Γιορτή της Ποίησης που ήταν αφιερωμένη στα 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή μας Κ. Π. Καβάφη επίσης στην αρχή ακούστηκε ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο οι αξέχαστοι ηθοποιοί Έλλη Λαμπέτη και Δημήτρης Χορν απάγγειλαν το ποίημα του Καβάφη Η ΠΟΛΙΣ.