Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

23η Γιορτή για το Παιδί και το Βιβλίο

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών πραγματοποιήθηκε σήμερα  Δευτέρα 2 Απριλίου 2012  η καθιερωμένη Μεγάλη Ανοικτή Γιορτή για τα Παιδιά, στον προαύλιο χώρο του παραδοσιακού κτιρίου  (Θεοφίλου 13 Άνω Πόλη),  στο πλαίσιο του δεκαημέρου εκδηλώσεων,  από 28  Μαρτίου  έως 8 Απριλίου  2012, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Στη γιορτή,  οι μικροί μαθητές  ξεναγήθηκαν στην Έκθεση παιδικού βιβλίου  και στην Έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Η Σεμέλη διώχνει το νέφος», με έργα των παιδιών από τα εργαστήρια ζωγραφικής των παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης, που φιλοξενούνται στον εκθεσιακό χώρο του Παραδοσιακού κτιρίου.
Επίσης πήραν μέρος   σε χάπενινγκ με ζογκλέρ  και ξυλοπόδαρους  σε συνεργασία με τον Παιδικό Σταθμό ΚΟΠΕΡΤΙ.
Την εκδήλωση διοργανώνει  ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο  Πολιτισμού  και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης  σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο ΟΤΑ του Νομού Θεσσαλονίκης ενώ   τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού, στο πλαίσιο του έτους εορτασμού «Θεσσαλονίκη 2012 - 100 χρόνια από την Απελευθέρωση».   

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Κέντρου  Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης  αφού καλοσώρισε και ευχαρίστησε  τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την παρουσία τους στην  γιορτή,  
αναφέρθηκε στο φετινό μήνυμα για την  Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου το οποίο έγραψε ο πολυβραβευμένος Μεξικανός συγγραφέας Francisco Hinojosa  «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΉΤΑΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΗΞΕΡΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ» και προέτρεψε όλα τα παιδιά να μην ξεχνούν να διαβάζουν βιβλία.
Επίσης τόνισε  το σημαντικό έργο που πραγματοποιεί στη διάρκεια όλης της χρονιάς ο ΣΕΚΒΕ και το Κέντρο για το παιδί και το βιβλίο.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας αναφέρθηκε στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης και ζήτησε από τους  μαθητές να επισκέπτονται τις παιδικές βιβλιοθήκες της γειτονιάς τους και να διαβάζουν όσο το δυνατό περισσότερα βιβλία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν παιδιά από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και των περιφερειακών Δήμων  και  την πλαισίωσαν μουσικά οι μαθητικές χορωδίες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης και του Δημοτικού Σχολείου της Αδαμάντιου Σχολής Θεσσαλονίκης.

Φεύγοντας οι μαθητές  πήραν  δώρα, χορηγία της εταιρείας TASTY Foods,  βιβλία από εκδοτικούς οίκους για ενίσχυση της βιβλιοθήκης του κάθε σχολείου,  σελιδοδείκτες, αφίσες, μπλοκ από εκδοτικούς οίκους καθώς και δωρεάν προσκλήσεις για  την κινηματογραφική προβολή κινουμένων σχεδίων  «Όνειρο Θερινής Νύχτας», βραβευμένη το 2006 με το βραβείο GOYA    που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,  στο πλαίσιο του δεκαημέρου εκδηλώσεων.

Στην εκδήλωση παραβρέβηκαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Γιώργος Μαραντέλος, ο Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης κ. Γιάννης Τζανής, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί  ενώ το πρόγραμμα επιμελήθηκε και παρουσίασε η Εύα Ρουσσίδου.


Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΤ3,  9,58 FM , 102 FM   - TV 100,  FM 100, 100,5 FM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου