Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

24η Γιορτή για το Παιδί και το Βιβλίο-Δεκαήμερο Εκδηλώσεων με αφορμή τη 2α Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου-28 Μαρτίου-7Απριλίου 2013

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης διοργανώνουν και φέτος, για 24η συνεχόμενη χρονιά, Δεκαήμερο Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου).
Η Γιορτή για το Παιδί και το Βιβλίο περιλαμβάνει εκδηλώσεις με συγγραφείς σε παιδικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης αλλά και της Κοζάνης, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές δράσεις και παιχνίδια καθώς και την μεγάλη γιορτή που θα γίνει την Τρίτη 2 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης και οι πολυάριθμοι μαθητές από διάφορα σχολεία της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να παίξουν με ξυλοπόδαρους και κλόουν, να ακούσουν παραμύθια, να ζωγραφίσουν κ.α
Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ και του Κέντρου Μπάμπης Μπαρμπουνάκης στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 μεταξύ άλλων ανέφερε: «Για ακόμα μια χρονιά ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης διοργανώνουν το δεκαήμερο εκδηλώσεων για το Παιδί και το Βιβλίο. Στόχος αυτού του δεκαημέρου αλλά και άλλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς είναι να φέρουμε σε επαφή το παιδί με το βιβλίο, να το αγαπήσει και να το κάνει τον «αχώριστο φίλο του». Ελπίζουμε οι μικροί μαθητές να βρουν ενδιαφέρουσες τις εκδηλώσεις του δεκαημέρου, να γεμίσουν τις αίθουσες και τις βιβλιοθήκες και μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις θεατρικές παραστάσεις, τις κινηματογραφικές προβολές, τη γνωριμία τους με συγγραφείς και το παιχνίδι να καταλάβουν τη μοναδική αξία που έχει το βιβλίο για το μέλλον τους».
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. κ. Έλλη Χρυσίδου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, που έχει γίνει στις Βιβλιοθήκες του Δήμου. Επίσης τόνισε ότι ο Δήμος πάντα στηρίζει τις εκδηλώσεις που γίνονται στην Θεσσαλονίκη και αφορούν το παιδικό βιβλίο και συνεχάρη τον Σύνδεσμο Εκδοτών Β.Ε και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τις πρωτοβουλίες που παίρνουν για την προώθηση του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας.
Ο Προϊστάμενος των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Φώτης Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών», που βρίσκεται σε εξέλιξη, και κάλεσε τα παιδιά να επισκεφτούν τις βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης και να ενημερωθούν για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα οποία βοηθούν τα παιδιά να έρθουν σε γνωριμία με το βιβλίο.
Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας κ. Γιώργος Μαραντέλος ανέφερε ότι έρευνες δείχνουν ότι « το βιβλίο ξανακερδίζει τις καρδιές των αναγνωστών» και προέτρεψε τους μαθητές κάθε βιβλίο που θα διαβάσουν να το κρατήσουν κρυμμένο βαθειά στην ψυχή τους.
Ο Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης κ. Γιάννης Τζανής, Φιλόλογος – λογοτέχνης προέτρεψε όλα τα παιδιά να διαβάζουν, να γράφουν, να ζωγραφίζουν, να τραγουδούν για να γεμίσουν τις ρωγμές που δημιούργησε η κρίση.
Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν μαθητές των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης οι οποίοι έθεσαν στους ομιλητές ενδιαφέροντα ερωτήματα και προβληματισμούς για το βιβλίο και το μέλλον του αλλά και τραγούδησαν γνωστά τραγούδια του Θεσσαλονικιού τροβαδούρου Διονύση Σαββόπουλου.
Οι εκδηλώσεις του δεκαημέρου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3
TV 100, FM 100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου