Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

32o Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης-Συνεχίζεται μέχρι τις 23 Ιουνίου με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Χιλιάδες επισκέπτες ξεναγήθηκαν στα περίπτερα του Φεστιβάλ και παρακολούθησαν τις πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο πρώτο δεκαήμερο λειτουργίας του Φεστιβάλ Βιβλίου, που πραγματοποιείται για τη φετινή χρονιά, στην Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης για την πορεία του Φεστιβάλ Βιβλίου αναφέρει:
«Είμαστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα συμμετοχή του κόσμου στο 32ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης και ευελπιστούμε ότι και τις επόμενες μέρες, μέχρι τη λήξη του Φεστιβάλ, την Κυριακή 23 Ιουνίου, οι Θεσσαλονικείς που αγαπούν το βιβλίο και τον πολιτισμό να επισκεφθούν το χώρο του Φεστιβάλ, να ξεναγηθούν στα περίπτερα, να ενημερωθούν για τις νέες εκδόσεις και να απολαύσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις που γίνονται καθημερινά στην εξέδρα του Φεστιβάλ. Οι δημιουργοί της πόλης στηρίζουν το Φεστιβάλ αφού παρουσιάζουν καθημερινά σημαντικές εκδηλώσεις λόγου, μουσικής, θεάτρου, χορού, παρουσιάσεις βιβλίου, προβολές, τις οποίες παρακολουθούν οι επισκέπτες του Φεστιβάλ με μεγάλο ενδιαφέρον, στο πλαίσιο του ΚΓ΄ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες)».
Στο 32ο Φεστιβάλ Βιβλίου λειτουργούν περίπου 100 εκθετήρια και φιλοξενούνται περίπου 250 εκδοτικοί οίκοι που παρουσιάζουν περισσότερους από 25 χιλιάδες τίτλους βιβλίων της φετινής αλλά και της παλαιότερης βιβλιοπαραγωγής.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν: Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης – Διεύθυνση Βιβλιοθηκών, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης – Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο Σύνδεσμος Εκδοτών από την Αθήνα.
Επίσης, συμμετέχει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, απ’ όπου οι πολυάριθμοι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό.
Το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης και ο ΚΓ΄ Πνευματικός Μάιος συνδιοργανώνονται από τονΣύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τοΔήμο Θεσσαλονίκης, και τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Μακεδονίας Θράκης και τηςΠεριφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά 11. 00 - 2.00 το μεσημέρι και 6.30 το απόγευμα με 10.30 το βράδυ
ΚΓ΄ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΙΟΣ
Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ πέρα από την ευκαιρία της ενημέρωσης για την εκδοτική δραστηριότητα και την γνωριμία με τους συγγραφείς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μια σειρά από παράλληλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του ΚΓ΄ Πνευματικού Μαΐου. Ανάμεσα σ’ αυτές παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις ανοικτές στο κοινό για μείζονα κοινωνικά και πνευματικά θέματα, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις για τα παιδιά. Ξεχωριστή θέση έχουν οι εκδηλώσεις για τονΚωστή Παλαμά και για τον Κ.Π. Καβάφη καθώς και τα αφιερώματα στο διάταγμα των Μεδιολάνων καθώς και στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, όπως επίσης και η προβολή των νέων βραβευμένων ντοκιμαντέρ της σειράς «Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης» της ΕΡΤ 3.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως τη λήξη του Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου